Bröllopet!

En konstig känsla. Att nåt man förberett sig för i nästan ett år nu är klart och över.
Men också den bästa känslan. Att få bli fru Berger. Att bli vi. Att bli lite vuxnare. Att bli en stark enighet. Att återuppfinna sig själv lite grann, nytt namn, ett nytt liv.

Oj nu kanske jag blev lite väl djup och filosofisk. Jag har ju trots allt bara gift mig:)

Bröllopsdagen blev bättre än jag någonsin kunde tänka mig. Så mycket glädje och värme. Kärlek. Alla som var där för oss. Jag är så otroligt tacksam. För alla. För min fina man.

Tusen tack alla fina människor som finns i våra liv. Tack för allt hjälp med bröllopet. Tack för alla otroligt fina bröllopsgåvor. Tack för all kärlek!


Simma och bastubad

Det var så skönt att komma iväg till Fjärran igår. Simma lite och försöka basta bort 22,5 kg...:P Gick väl så där...men bastubadet alltså!

Gick väl så där med själva avkopplingsbiten oxå, även om jag var på Fjärran tror jag att mitt huvud var kvar på Hästmuren :)

Men mina fina vänner verkade ha överseende med det :)

Fullt upp

Idag blir nog fullt upp!

Dagen före bröllopet och det ska dukas, köras ut massa grejor till lokalen. Köpa och binda blommor. Handla det sista. Fixa det sista och greja :)

Jag börjar känna mig ganska nervös faktiskt :S

Men det kommer ju bli super förhoppningsvis. Får ju inte glömma bort att vi har massa underbara människor som hjälper oss!

Lokalen

Nu är vi precis hemkomna efter att varit å rekat lite i lokalen. Ni vet räknat tallrikar och stolar å sånt. Och jag måste bara säga att det känns SÅ JÄVLA BRA!!! Vi älskar verkligen stället. Det känns så rätt. UNDERBART!

Bröllop, bröllop och lite mer bröllopsgrejor.

Det mesta här i vardagen går i bröllopsplaneringens tecken just nu.

Idag har jag varit och hämtat ut min vigselring och våra putsade förlovningsringar.

Shoppade det sista vinet och lite bubbel och snart ska vi iväg med Jonas och pirran och införskaffa öl.
Handlade även lite smågrejor som penna till gästboken, papiljotter till mig :P Och de obligatoriska bröllopstårtefigurena. Men eftersom vi har valt att inte köra på nån traditionell tårta så blev det inte så traditionella figurer heller :)

Här ser ni ett smakprov:


Ikväll ska jag unna mig lite avkoppling i form av kandelabersim med fröken Larsson :)

Det största hjärtat i världen

Ibland när jag känner mig låg så går jag till min lilla ask, tar upp en lapp och läser.

Det är den finaste och bästa present jag någonsin fått! Jag minns inte riktigt när jag fick den utan bara att den hängt med ett bra tag, några lappar har nog försvunnit på vägen och några har blivit lite förstörda av spillt vatten och tidens tand.

Det ligger så otroligt mycket kärlek i den här gåvan. Färglada små remsor med handskriva positiva meningar om mig. I den sötaste lilla asken i Ida stil.

Jag tycker den här gåvan säger allt om Ida! Min mamma nämner den ofta när hon pratar om Ida. Helt enkelt, det största hjärtat i världen! Som bara öste kärlek över mig hela tiden. Som alltid sa hur mycket hon älskade mig, som alltid visade hur mycket jag betydde.
Allt det bär jag med mig för alltid. Det kan inget ta ifrån mig. Och känner jag mig lite värdelös nån dag då behöver jag bara öppna lapp-asken så står Ida bredvid mig och viskar i mitt öra: Åsa är Bäst, Åsa är fin, Åsa är rolig, Åsa är omtänksam.

Jag är så otroligt tacksam för Ida!

The race is on!

Idag skulle mitt race med bröllops förberedelser börja. Men när jag vaknade imorse så hade jag så ont i huvudet att det är svårt att beskriva. Bara att gå upp och kissa var fruktansvärt. Så det blev värktablett och vila. En stor besvikelse eftersom när jag tittade ut genom fönstret så var det världens finaste vinteväder med massa sol ute. Hade mycket hellre tagit en långpromenad på kungsbäck.

Hade bokat tvättid som jag skrev om i ett tidigare inlägg och med tanke på hur tvättkorgen såg ut så var det en omöjlighet att hoppa över det. Så dagen har i huvudsak ägnats åt tvätten.
Var även ner en sväng på stan och lämnade in våra ringar hos guldsmeden. Hämtade ut ett paket på posten, handlade lite och var in på Myrornas en sväng och köpte ljusfat till bröllopet.

Så har min sagt gått lite på sparlåga idag, men hann med några viktiga saker i alla fall.
Nu är jag helt slut, och imorgon ska det hinnas med en hel del, så jag tänker faktiskt krypa i säng nu!

Åsa <3 Leopard






Jag älskar leopardmönstrat, så är det!

Fredagsmys

Igår struntade vi i allt som hade med bröllop att göra och myste ner oss i soffan med ost, kex och lite vin. Så värt!

Framförhållning

Det gäller att ha framförhållning när man ska boka tvättid här i huset. Och om man missar sin tvättid på grund av oväntade trevligheter(möhippa tex) så kan det sluta så här:

Lyckades få en ny tvättid på måndag...vilket är om en evighet när tvättkorgen ser ut så här.
Ibland önskar jag faktiskt att vi hade en tvättmaskin i lägenheten.
I värsta fall om jag får krupp över eländet(jag hatar hatar verkligen när tvätten sticker upp över kanten på tvättkorgen) så får jag förvandlas till världens sämsta dotter och åka hem till mamma och pappa å tvätta lite :(

Fredag

Vaknade tidigt idag igen. Trots att det blev ganska sent igår, 23-tiden somnade jag, det är sent i min värld :P

Vaknade med magknip. Det gjorde Molle oxå kan jag säga. Har nu fått i mig lite frukost och känner mig lite sisådär. Seg, ont i huvudet och ont i magen. Sov ganska oroligt, förmodligen på grund av magen. Drömde konstigt, att jag letade efter nåt brev Ida skrivit. Hmm tror ändå det kommer bli en bra dag idag :)

Börjar faktiskt känna av bröllopstressen nu. Även om det inte är nåt direkt påtagligt så är det smågrejor. Som att man är tröttare på kvällarna, lätt irriterad, rastlös.

Antar att jag drömde om Ida för jag tänkte ganska mycket på henne igår. Missförstå mig rätt, jag tänker på henne VARJE dag, ibland mer, ibland mindre.

Ibland när jag har svårt att sova brukar jag tänka på hennes händer. Speciellt hennes tummar, jag kan se dem EXAKT framför mig. Smala, lite svängda uppåt oftast med nagellack. Hon är så otroligt levande i mitt huvud. Varenda por i hennes ansikte, hennes röst. Alla tonlägen, hur hennes röst ändras när hon blir irriterad på mig. Hennes skratt, när hon sjunger.

Skrev ett körschema för nästa vecka här om dan. Känns bra att ha allt på papper. Precis vad man ska göra dag för dag innan bröllopet. Kom på att jag inte ens börjat tänka på brudbuketten. Och bordsplaceringen....gahhhh. Tur att jag är ledig nästa vecka. Jag har sån tur att bröllopet ligger på min lugnaste arbetsvecka i månaden. Så jag behövde bara ta semester 3 dagar för att få ledigt i en hel vecka....Lyxigt! Vissa fördelar med handels :)
I vanliga fall brukar jag ta på mig extratider när den veckan kommer eftersom jag tycker det är lite förslappat med 3 arbetsdagar på en vecka. Oxå en fördel med mitt jobb, att kunna jobba extra...brukar i stort sätt aldrig vara något problem.

Bakar

Vaknade ovanligt tidigt imorse, runt sju. Jag gick och la mig ganska tidigt igår så det var förmodligen därför. I vanliga fall när jag vaknar tidigare än planerat brukar jag ta mig till gymmet, gå ut å gå eller simma. Men eftersom jag är förkyld nu och det närmar sig bröllopet vågade jag inte "riskera" nåt. Så jag bestämde mig för att baka Oopsies. Det är jättebra att ha i frysen. Det är ett gluten och kolhydratfritt bröd gjort på ägg och philadelpiaost. Brödet i sig smakar inte så mycket. Kanske går att likna lite vid en luftig tekaka. Det går att variera oändligt med pålägg, som de flest andra mackor. Några av mina favoriter är klassisk räk eller äggmacka. Salami macka med grönsaksberg. Eller att grilla dem dubbla i mackjärnet med massa ost emellan!

Då är väldigt enkla att göra men lite smådryga eftersom det inte blir så många på en sats och de tar upp stor plats på plåten. Så jag brukar göra dubbel eller trippelsats åt gången och typ ha tre plåtar i ugnen samtidigt. Då gäller det att hålla lite koll på dem så de blir jämt gräddade.


Min kamera är som sagt paj och jag får fota med min dumb-phone så länge så håll till godo trots dålig bildkvalité!


Klackarna

Ibland behöver man 13 cm klackar bara för att hålla huvudet ovanför ytan.....


Två böcker....

....om trasiga flickor, med Hunger i titeln.


Jag grät mig igenom båda.

Frukost


Äggmacka ála LCHF. Oopsiebröd,avocado,ägg,baconröra och lite sallad på toppen!

Micke hatar när jag går på LCHF, han tror att jag ska dö av en hjärtattack vid 30 då.
Men för mig är det den enda dieten som inte gör att jag hamnar i ett dåligt ätbeteende med massa ångest.
Den hjälper även mot min migrän och krångelmage.
Okej jag chockrasar inte i vikt av den, men jag går ner sakta och säkert. Och ärligt talat. Att panikbanta bort de sista kilorna inför bröllopet kommer inte funka för mig, jag kommer handla på ett dåligt ställe då. Istället satsar jag på att äta sundt, dra ner på kolhydraterna. Äta naturligt, rent och lagom portioner. Röra på mig. Och viktigast av allt, tycka om mig själv!
Jag mår ju inte så jättebra just nu. Men kämpar på:) Att behöva sätta sig i ett dåligt ätbeteende mitt i det kommer inte funka.
Därför kommer jag ta hand om mig själv från och med nu!

RSS 2.0