Måndag

Idag är jag ledig.
Men har fullt upp ändå.

Har varit och gymmat på förmiddagen och efter några veckors uppehåll pågrund av sjukdom, så kan jag säga att jag är rejält ur form. Så nu jäklar ska det bli ordning på torpet igen! Kondisen och styrkan ska tillbaka. Kändes i alla fall jätteskönt att vara tillbaka på gymmet, trots dåliga resultat. Så nu känner jag mig jättepepp!

Nu ska jag iväg å luncha med Linda, har längtat så efter henne, så det ska bli toppen! Ser fram emot ett riktigt tjejsnack över en sallad :)

Sen när jag kommer hem ska jag tvätt, städa och julpynta.

Ikväll ska jag iväg en snabbis till gymmet igen för mätning, vägning och kondistest! Får se om man får nå vettig resultat efter träningsuppehållet. Men jag hoppas på det bästa. Blir glad för varenda hg och cm jag tappat :) Får se om man hinner med en liten snabbträning då oxå.

Efter det blir det nog bara mys med älsklingen, kanske till nåt avsnitt av Dexter. Ska bli så spännande och höra hur det gått för Micke på nya jobbet oxå. Han jobbar nämligen sin första dag idag.

Förövrigt måste jag va lite sliskig och berätta om en sak som Micke gör. Varje dag när han jobbar så skickar han ett sms till mig kl 9. Han skriver godmorgon, önskar mig en bra dag osv. Hur gulligt är inte det? Han är helt fantastisk! Fattar inte hur jag förtjänar honom?

Kram på er!

Onsdag

Har varit dåligt med bloggande på sistånde på grund av halvtrasig dator.

Blev precis väckt av en borrmaskin hos nån av grannarna....jippi. Men jag antar att det är sånt man får räkna med en vardag klockan åtta. Det hade ju kunnat vara klockan sex...så tur att det inte var det. Nu kom man ju upp i tid i alla fall.

Igår umgicks jag med Sara. Vi tog en sväng på stan, sen blev det filmkväll här hemma. Vi såg Fish Tank.

Jag tyckte om den. Jag skulle nog säga 3,5 eller 4 av 5.

Idag ska jag iväg till mormor och morfar en sväng. Det ser jag fram emot mycket!

Kram på er!


Vill ha

Just nu önskar jag mig:

En flashig pulsklocka.


En bra sprayflaska som man kan ha olja i och på så sätt dosera bättre med.


Ett par riktigt schyssta löpardojor, ordentligt utprovade.


Ett motions-kort på Fjärran Höjder


En ny liten mini-laptop.

Ja man kan ju alltid drömma.....

Alla helgona middag

Mamma och pappa ringde precis och bjöd in mig å Micke på alla helgona middag imorgon. Åhh det var precis vad jag behövde. Jag har till och med gått å tänkt i veckan, att hoppas mamma ska ha nån middag i helgen.
Och så ringer de, ödet!

Och mamma är så otroligt fin å snäll. Istället för vin så ska hon köpa Loka åt mig. Och istället för glass till efterrätt så ska hon köpa fruktsallad. Min fin underbara mamma. Det känns så bra att mina föräldrar stöder mig i min nya livsstil.

My little black book

Jag har en liten svart bok.

Men inte en sån där med massa telefonnummer till ragg i. Utan en hälsobok.
Jag köpte den i Tallin och eftersom jag inte shoppade några kläder så unnade jag mig den istället.

Den har olika sektioner där jag kan skriva ner vad jag ätit och hur jag tränat. Jag har även tejpat in inspirationsbilder i den. Både på människor som gör mig pepp och på mig själv :)

Jag skriver oxå ner pepp till mig själv i den. Den är en lite alltiallo bok. Och jag tycker om den så mycket. Den underlättar och inspirerar!

Min lilla svarta!
Nystart

Jag bestämde mig för en riktig nystart efter Tallin-resan.

Visst, jag tycker att jag varit rätt så duktig redan innan, jag har ju kommit igång med träningen.

Men jag kände att jag verkligen ville göra en förändrig i mitt liv. Jag vet inte om den var den jädra Ali Vincent-boken som gjorde det(fantastisk bok förövrigt) eller om jag egentligen bestämt mig innan.

Jag har tänkt på det så länge, funderat. Men har så här efter insett att jag aldrig trott på mig själv. Jag har lyssnat för mycket på vad andra människor sagt. Och nej det är inte deras fel utan helt mitt eget som lyssnat på dem. Och jag har alltid kommit upp med massa ursäkter. Mycket migränen, nej jag kan inte, migränen gör så att jag inte kan osv. Eller helt enkelt tänkt nej jag kan inte, jag duger inte.

Jag tror jag kommit upp med alla dessa ursäkter för att jag helt enkelt varit så jävla(ja pappa nu svor jag igen) rädd för att misslyckas. Jag har liksom gett upp innan jag ens börjat eftersom jag varit så otroligt skiträdd för att misslyckas.

Nu tror väl ni att jag bara pratar om viktminskning, men det gör jag inte. Jag pratar om hela mitt liv. Massa grejor.

Jag vet att en del tjejkompisar och kollegor sett ner på mig eftersom jag aldrig kunnat "behålligt" en pojkvän. jag vet inte hur många gånger jag fått höra...-Va! har du bytt igen? eller -Oj är ni fortfarande ihop,rekord eller?

Ja jag har dejtat mycket, och tydligen får man inte göra det som tjej.
Men jag har faktiskt aldrig tagit åt mig av kommentarerna.
Däremot kan jag tro att jag undermedvetet sökt mig till oseriösa relationer eftersom jag varit rädd för förhållanden. Jag har ett riktigt dåligt förhållande bakom mig(för många år sen) och jag vet inte om det är på grund av det(jag vill inte skylla på nåt) men jag har nog varit så rädd för att jag inte ska duga att jag undermedvetet sökt mig till killar som jag vet inte vill ha mig.

Och körkortet bara sköt jag på. Tänk om jag skulle faila liksom.

Det ironiska är att jag tror att körkortet blev en riktig vändpunkt för mig.
I ett svagt ögonblick anmälde jag mig till intensivkursen.
Och när jag satt där på tåget påväg ut i ingenstans, så hade jag så ont i magen, jag ville verkligen inte. Men ändå nånstans där inne så ville jag, jag ville klara det. Jag visste att det skulle bli skitjobbigt, massa okända människor(jätteläskigt), massa teoriplugg(och jag kunde ju inte plugga, trodde jag iaf) och köra en bil i den värsta snövintern på flera år.

Men jävlar!!! Jag klarade teoriprovet på första försöket och ärligt talat jag vet att ingen trodde att jag skulle kunna plugga men sanningen är den att jag var en av dem som låg längst fram i klassen nästan hela tiden.
Och jag klarade uppkörningen på första försöket(trots att nerverna låg utanpå kroppen).
Jag åsa gjorde allt detta för mig själv, det var ingen annan som gjorde det åt mig.
Och när jag stod på stationen och ringde pappa och berättade att jag tagit körkortet. Jag tror nog det är den lyckligaste stunden hittills i mitt liv. Jag var så sjukt stolt, över mig själv!

Och det är verkligen att känsla vi måste unna oss själva oftare, att vara stolta över sig själv. Att klappa sig själv på axeln och säga jag kan!

Så ett av de stora besluten som jag tog innan Tallin var att jag bestämde mig för att inte dricka alkohol på ett tag.
Jag har väl inte druckit överdrivet innan. Ungefär en utgång i månaden med alkohol. Och lördagsvin med Micke en gång i månaden. Så typ 2-3 gånger i månaden kanske.
Men på senare tid har jag faktiskt känt att det inte gett mig nåt snarare tvärtom. Jag tycker inte om att tappa kontrollen. Ibland blir jag deppig. Och sen en massa onödiga kalorier såklart, både från alkoholen och allt skräp man trycker i sig när man festar och dagen efter. Plus att jag verkligen känner att det förstör träningen ett par dagar efter att man festat.
Så som sagt fett med ovärt för mig just nu!

Och jag har även bestämt mig för att lägga mitt förflutna bakom mig och inte vara bitter för saker som redan hänt och jag inte kan ändra på. Hädan efter ska jag bara se framåt. En ny dag, nya möjligheter. Min fina vän Ida hjälpte mig verkligen med det i Tallin.

Och så har jag bestämt mig för att försöka älska mig själv lite mer. Eller vadå försöka. Jag SKA älska mig själv mer!

Detta blev ett väldigt personligt och utlämnande inlägg. Men vet ni vad, det är ok....
Data-krångel

Jag och Ida kom hem från Tallin i måndags. Men jag har tyvärr inte kunnat uppdatera er på grund av data-krångel. Nu har jag i alla fall lyckats fixa det värsta så nu går det att använda den behjälpligt. Alltid nåt. Men det är nog bara att inse att min dator börjar bli gammal och sakta dö ifrån mig.
Så snälla tomten, jag önskar mig en ny liten fin dator!

Vi hade det helt fantastiskt underbart i Tallin. Bilder kommer senare. Jag har fått ny själslig energi.

Kram på er!


RSS 2.0