En olycka kommer sällan ensam....

...nu har min stackars älskling 39,3 graders feber och hostar mer slem än den här rackaren:


Tycker väldigt synd om honom.

Ruffs

Morgonens konversation:

Micke: Du är så gullig i ruffsigt busigt hår.
Jag: Tur att du tycker det är gulligt då, med tanke på att jag jämt har ruffsigt hår!

Igår natt fick jag ett sånt där sms som jag alltid bävar för när Micke ligger borta på jobb.
Typ så här stod det: Det är ingen fara, men jag har råkat ut för en olycka.

Min stora skräck är ju att det ska hända en arbetsplats olycka när Micke jobbar. De jobbar ju ofta väldigt långa dagar. Och då är det ju lätt att man blir trött och tappar fockus.

Som tur var hade Micke änglavakt den här gången. Men jag tror han till och med var lite skärrad själv. Hade han stått en halvmeter åt andra hållet så hade han fått gifta sig sittandes i en rullstol.
En balk föll ner, men som tur var fick Micke bara en planka över sig. Han föll ner i ett 1,5 meter djupt hål av slaget och landade på en plåt. Som tur var höll plåten, annars hade han rasat ända ner i källaren.

Så nu klarade han sig med "bara" ett rejält skrapsår, uppsvälld rygg och ganska mycket smärtor.

Idag har han varit hos läkaren på hälsocentralen. De skickade honom vidare till röntgen på sjukhuset. Förmodligen är det ingen fara men det är jättebra att det kollar igenom det ordentligt, vilket tydligen oxå är standard vid den här typen av arbetsplatsolyckor.
Han kan ju gå, även om det går lite saktare än vanligt.

Min älskling, man blir så skärrad när sånt här händer. Jag är glad att ha honom hemma nu i alla fall så jag kan krama på honom och mata honom med choklad :)


Systerbesök

Lördags eftermiddagen och kvällen spenderades med syster Maria.

Vi åt tacosmiddag. Spelande mycket Virtua Fighter 5.


Åt godis och kollade på Zombiland....den är ju såååå bra!



En riktigt lyckad kväll :)

Kärlek


Hittade detta i en bok här hemma.....

Sallad

Min underbara Pappa svängde precis förbi med en sallad. Så nu slipper jag laga fredagsmiddag i min ensamhet. Underbart!

Världens bästa föräldrar!

Kaffe

Kaffe måste vara världens bästa knark!
Det gör en pigg. Det dämpar hungern. Och det får igång magen. Det ökar förbränningen.
Bättre än vilket bantningspiller som helst alltså! :P





Onsdag

Har blivit förkyld. Hatar det! Det allra värsta är att jag inte kan träna som jag vill, och det nästvärsta är den här konstanta huvudvärken som följde med förkylningen.
Visst jag är van med huvudvärk pga migränen. Men å andra sidan är jag ganska ovan när det gäller all huvudvärk som inte går över i migrän. Typ konstant spänningshuvudvärk. Blä.

Jag gick och la mig och sov vid 20-21 tiden igår och sov ända till åtta imorse ändå. Hmmm antar att min kropp behövde lite vila. Hoppas hoppas jag blir piggare snart.

Men är som sagt sjukt frustrerad över att inte kunna träna.

Idag är jag i alla fall ledig. Så jag ska passa på att tvätta och städa här hemma. Förhoppningsvis bränner jag några kalorier på det!
Förövrigt köpte jag en ny mopp igår...Yay!



Här ska det minnsann bli rent hus!

Morgonmys


Dagens frukost


Dagen än så länge

Vaknade otroligt sent idag. Halvelva!!!
Men jag skyller det på att jag var halvrisig inatt också, vaknade strax innan 4 av illamående och kallsvettningar. Tog dock tempen och hade ingen feber. Skumt. Mådde ialla fall för dåligt för att sova så jag gick upp och slog på tvn. De visade den här filmen.

En otroligt Cheesy kärleksfilm, som jag måste erkänna att jag gillar(hahhaha har den ju till och med på DVD, fast den fick jag av syrran :P) Kollade klart på den, kände mig lite piggare så jag gick tillbaka till sängen, läste lite och somnade om strax innan klockan 6. Ja sen sov jag ända till halvelva!

Gick iaf upp, jag hade nog sovit ännu längre om jag inte vaknade av att jag var attack-kissnödig.

Bestämde mig för att gå på ett vattengympa pass vid tolv. Så jag fixade frukost och drog iväg till fjärran. Har varit så dålig på att träna senaste veckan(delvis pga migrän) Så det var så skönt att komma iväg. Superhärligt pass! Och jag tog i så både svetten och vattnet flög!
Kväll ska jag iväg på ett till vattenträningspass, måste ju ta igen för att jag slappat förmycket.

När jag kom hem blev det i alla fall till och fixa lunch.

Så blev den:

KallröktLax, Sallad, Avocado, Dressing.
Godaste lunchen på länge....smarr!
Jag är lite konstig när det gäller lax, älskar Kallrökt om den är av bra kvalité. Varmrökt är oxå gott. Men tycker inte om lax i ugn eller stekt så mycket. I alla fall inte när jag lagar den själv, då blir den bara torr. Åt i och för sig den godaste ungsbakade laxen på Åland. Den var gudomlig. Och när mamma eller pappa gör brukar det oxå bli bra. Får helt enkelt inse att det är jag som inte kan tillaga den bra.

Köpte mig en tjusig vattenflaska på fjärran med.

Har typ bara en liten kass här hemma sen min favvoflaska började läcka :( Antar att jag tappade den godingen i backen lite för många gånger. Så denna kändes som en bra investering :)

Dagens frukost



Kvarg, en skivad banan, lite psylliumfrö. Kaffe. Blev också ett kokt ägg till detta :)

Den nya kostplanen är ON BITCHES!!! :P Nej vilket språk, men ärligt talat jag känner mig väldigt pepp :)

Risig+Kostschema

Vaknade ganska tidigt imorse, runt 8. Vaknade av att jag hade ganska ont i magen. Tänkte gå iväg till gymmet men åt lite frukost först. Vilket bara gjorde magen värre. Blev riktigt risig. Vi behöver ju inte direkt gå in på detaljer om det.
Men jag hade en lunch med Lollo och Nelia inplanerad hos Sofia och Nova, så det var ju bara att ställa in. Ville absolut inte smitta ner bebis-Nelia med nåt och inte de andra för den delen heller. Så tråkigt att behöva banga.
Ja jag behöver väl inte säga att det inte blev nåt gym heller.

Blev ju till att bänka sig i soffan och ta det lugnt istället :(
Uttråkad och hängig så kollade jag upp den här tjejens blogg : Karin , läste om henne i Wellness igår på jobbet och blev så inspirerad. Så jag ville kolla upp henne lite nogrannare. Superbra blogg!
På nåt sätt(trots att hon är värsta fitnesstjejen) så kunde jag känna igen mig i henne. Hon är oxå sambo+katt, jobbar på Ica och har varit överviktig.

Fick då för mig att jag skulle skriva ett eget kostschema. Är ju varit mer än rejält trött på min kropp på sistånde. Trots att jag ökat träningsdosen händer det varken nåt på vågen eller midjemåttet. Dock hade jag ju som sagt gått upp i muskelmassa(klentröst:( men måste få ursäkta mig själv lite) Och jag vet ju att jag äter sååå fel, antingen är det allt(å då menar jag verkligen allt!) eller inget :( Stackars min kropp vad jag misshandlar den.

Ja gick i alla fall in på livsmedelverketshemsida , äääälskar den. Började söka på saker som jag vet är nyttiga och kan tänka mig att leva på :) Satte ihop ett kostschema. Jag måste säga att jag blev riktigt nöjd. Vet ju att man kommer ha sug ibland och va hungrig ibland, men i det stora hela tror jag faktisk att det kommer bli ganska bra att följa denna plan. Jag kan liksom leva med den :)

Har funderat på hinder som kommer dyka upp på vägen, och hur jag ska ta mig över och runt dem. Peppar mig själv mentalt. Så ärligt, hädan efter kommer jag säga nej, jag kommer skita i missunnsamma kommentarer i lunchrummet., jag kommer kanske va "skittråkig". Jag tänker va stenhård!

Jag skiter i vad alla andra tycker och säger, Jag gör det här för min egen skull, ingen annans! Jag är less på att gråta och slita mitt hår så fort jag går in i min garderob och prövar kläder. Jag vet att JAG kommer tycka om mig själv mer om jag blir smal.





Kluddigt men så här kan det se ut!

Hey Princess

Igår var det Idas födelsedag, hon skulle fyllt 28.
Mika hämtade upp mig efter jobbet, vi åkte till Bomhus och lade blommor och tände(eller försökte iaf tända, det blåste typ storm) ett ljus till Ida. Det blev många kramar och fina ord. Jag är så glad att jag har Mika.

Jag är oxå så glad att Ida valde Bomhus, det är helt otroligt vackert och rofyllt där ute. När man är där så känns det så självklart att hennes aska ska ligga just där.



Den här låten får mig alltid att tänka på min Ida!

Favvotröja....



Ja just det, Mikael gillar den INTE....hahhahhaha!

Bak och fram ut och in

Idag har bara varit en sån där dag. Ni vet en sned och vind dag. Starta med en dålig morgon. Åt helt fel frukost, körde en nagel genom leggingsen(rejäla bomullsleggings vette satan hur jag lyckade med det). Slog in en spik helt snett när jag skulle spika upp en blomma. Konstant stressad och sen hela dagen. Hann inget jag borde gjort.

Men åkte och tränade. Lite tröttare än vanligt, men blev betydligt piggare. Ställde mig på "tortyrvågen" hos Maelona. Och såg att jag gått upp i muskler och ner i fett, dessutom hade mitt skelett blivit betydligt starkare. Så jag blev på bättre humör redan där. Sen hade vi ett lite pepptalk om kost och sånt. Fint!

På kvällen blev det en trevlig fika med Nova, så jag måste säga att dagen slutade bra trots allt!

Just det, så här blev blomman tillslut, trots sneda spikar å grejor:


Japp den bor i en ljuslykta. Tyckte ändå att lyktan var för stor för ett ynka värmeljus....


Dagens outfit


Leggings Indiska, Linne Cubus, Top Asos, Skinnjacka Jofama, Stövlar Replay, Väska Urban Outfitters. Men nu blir det fort på med träningskläderna för nu ska jag till Fjärran och köra några timmar stenhårt :)

Söndagsmorgon

I dag så här på morgonen har jag struttat runt lite i min bröllopsklänning. Väldigt inspirerande måste jag säga :) Jag gillar den som attan!

Så mysigt att få ha Micke hemma en sväng oxå. Snart blir det en promenad till jobbet.

Hoppas ni alla haft en fin helg!


Dagens frukost


Gårdagens outfit


Jeggings Abercrombie and fitch, Linne Jenny Hellström, Tröja Cubus.

RSS 2.0