Min senaste skapelse...

....som jag kallar Primula i teburk!


Kryssning!

I lördags var vi på en trevlig liten dagskryssning till Åland!
En toppendag!!!

Dagens frukost


Hemlagat LCHF-knäcke. Smör. Ägg. Avocado. Majonnäs. Örtkrydda. Såååå gott!

Ny Bikini?

Nu när man har tagit upp simningen igen blev man ju såklart sugen på en ny bikini :P




Den här från Lindex blev jag sugen på!

Överraskning

Idag när jag kom hem från jobb och simning så väntade två presenter på mig.

Det här var vad som fanns i paketen:


Jag har världens finaste sambo. Han hade liksom bara spontanköpt det här.

Hans anledning var: Ja men du har ju börjat intressera dej för orkidéer.
Så himla gulligt!

Simma

Imorgon efter jobbet tänker jag ta mig till badhuset för att simma lite.

Åhhh va jag har saknat simningen. Har inte simmat sen i höstas och jag har saknat det som attan.

Jag har ju liksom alltid gått å simmat känns det som. Och nu när jag haft ett långt upphåll så inser jag hur mycket jag saknat det. Och vilken otrolig avkoppling det är för mig. Så jag ser verkligen framemot morgondagens simtur som sjutton.


Och så här blev resultatet.....


Steget före

Det gäller att ligga steget före. Så just nu lagar jag morgondagens frukost!

Två riktigt bra Carey Mulligan-filmer

Jag gillar Carey Mulligan, hon är en fantastik skådis.

Jag rekommenderar starkt de här två filmerna med henne.


Den första hyrde jag och Ida sist jag var i Uppsala, jag blev väldigt positivt överraskad.



Den andra såg jag nyss. Helt underbar film. Och som sagt så gillar jag verkligen Carey Mulligan. Men det bästa av allt med den här filmen är att en av mina andra absolut favvo-skådisar är med....Andrew Garfield. Jag vill till och med påstå att han är det bästa som hänt filmvärlden de senaste åren!!!

Ring ring

Seriöst.

Ringde väckarklockan verkligen nu.
Världens tröttaste morgon, tror jag att jag har.

Jag som hade tänkt gå eller cykla till jobbet...orkar inte. Det blir bussen istället.


Bättre har man sett..

Den här filmen såg jag för ungefär en vecka sen med min vännina Ida. Varför jag inte rapporterat om den tidigare vet jag inte, förmodligen för att den inte gjorde nåt större intryck.



Om jag lättast ska beskriva filmen så akulle jag nog säga en blandning mellan Showgirls och Coyote Ugly.

Inget nytt alltså. Storyn har man sett hundra gånger förr, lantlig småstadstjej vill bli stjärna och drar till storstan. Där vill onda typer utnyttja hennes naivitet med hon räddas såklart av en riddare/hjälte/snyggkille. Några förväxlingar, sen slutar allt lyckligt!

Vi drack vin när vi kollade på filmen...det tror jag räddade den lite :P

Cher kan verkligen sjunga men tyvärr inte skådespela längre eftersom hon opererat sönder ansiktet totalt. Hon har ett ansiktsuttryck hela filmen igenom....läskigt! Christina var inte heller nån toppenskådis, men hon kan oxå sjunga och ser snygg ut i alla scen kläderna. Men tyvärr krävs mer än två bra sångröster för att göra en bra film.

Så jag ger den 2 av 10.

Dagens lunchlåda



Grillad aubergine och vitlök med köttfärssås

Dagens frukost



Ägg med brieost och gräslök

Migränen vs Kosten

Som en del av er märkt så har jag lagt om kosten lite.

Jag har ju haft väldigt mycket problem med migränen.  Jag har varit hos massa läkare och ingen av dem har träffat nån patient som haft så mycket migrän som jag. Jag har testat i stort sätt alla mediciner som finns. Jag har testat akupunktur. Jag har testat betablockerare. Ingenting har funkat ordentligt.

Jag insåg att jag måste försöka hjälpa mig själv. Så jag började träna. Vilket gjorde att jag mådde bättre, men det fick inte migränen att försvinna.
Jag har så länge jag kan minnas velat gå ner i vikt. Kroppen blev lite fastare av träningen...men kilona rasade inte direkt. Så jag insåg att jag måste dra ner på maten. Jag provade sopp-dieter som naturdiet. Det gick ganska bra. Jag gick ner. Jag var hungrig ibland, men eftersom man visste när man skulle äta sopporna och smoothien och hur många kalorier de innehöll, så gick det ganska bra endå. Det var lätt att ha koll.
Det som var de värsta med sopp-dieterna var att de var ju så sjukt tråkigt!
Ingen matglädje alls. Jag som tycker om mat. Jag älskar att äta. Pröva nya recept. Så i längden så var ju sopp-dieterna inget för mig.

Plus att migränen ofta förstörde för mig. När jag fick mina anfall, vilket jag fick 1-2 gånger i veckan så blev jag otroligt hungrig. Och väldigt sugen på kolhydrater, som godis, chips, snabbmat. Och ofta gav jag vika för suget eftersom jag helt enkelt tyckte synd om mig själv som var sjuk.
Migrän-nafallen gjorde oxå att jag inte orkade träna. Vilket ledde till väldigt dåligt samvete.

Det kändes som om jag levde i en ond spiral som jag inte kunde ta mig ur.

Jag läser ganska mycket om migrän och hade läst några gånger att kolhydrater inte var så bra om man hade migrän. De kunde till och med utlösa anfall trodde vissa forskare. Många artiklar sade också att bukfetman var en stor bov. Det farliga fettet runt magen ökade migrän visade många undersökningar.

Jag hade prövat GI en gång för typ 4 år sen, tyckte väl att det var helt okej då. Men eftersom jag inte visste så mycket om dieten då så tröttnade jag.

Jag hade börjat läsa mer och mer om LCHF. I början var jag otroligt skeptisk. Tänke: Gud vilka idioter som har gått på det här, alla vet ju att man blir fet av fett.

Man har ju fått höra hela sitt liv at man ska tänka på vad man stoppar i sig. Inget fett, inget godis och hålla koll på kalorierna.

Jag vet inte när min inställning ändrades, Jag tror det kan ha varit när jag gick in på ett LCHF-forum och hittade en tråd om migrän.
Där skrev helt vanliga människor om hur deras migrän blivit mycket bättre sen de lagt om sin kost till LCHF.
Och jag var så desperat att bli friskare så jag tänkte; Äh va fan, jag kan ju pröva. Vad har jag att förlora?

Så jag beställde lite LCHF-böcker från nätet, Köpte hem ost, grädde, mjölk, riktigt creme frachie(jag hade inte köpt fullfet creme frachie på säkert 5 år, bara lätt varianten).
Åsså körde jag igång. Och det gick så lätt. Jag trodde det skulle vara jättekrångligt och svårt, men det var det inte.
Och det var så roligt att laga mat igen.
I början när kroppen ställde om sig hade jag ganska mycket spänningshuvudvärk och kände mig lite hängig. Jag hade läst i böckerna att det kunde hålla i sig nån vecka men för mig var det nog snarare 2-3 veckor. Men jag höll ut.
Och sen kom resultaten ganska fort  :) Jag mådde så mycket bättre. Migränen var i stort sätt obefintlig. Jag fick mycket mer energi. Och när jag ställde mig på vågen så insåg jag att den gick neråt.

Jag har haft migrän sen jag började med den nya livstilen, två gånger tror jag. Första gången var när jag hade fuskat ordentligt. Jag tror jag har ätit LCHF ungefär 5-6 veckor. Jag minns inte vilket datum jag började :P Jag har alltså gått från ca 1-2 anfall i veckan till 2-3 anfall på ca 6 veckor.
Det är en otrolig skillnad för mig!!!
Jag har fått ett nytt liv. Jag kan ta på mig massa extra pass på jobbet. För nu orkar jag jobba utan att få migrän :)

Jag blev jätteförkyld för några veckor sen, villket gjort att jag inte kunat träna så mycket. Men ändå så mår jag så bra. Och vikten går neråt. Helt fantastiskt, jag har aldrig varit med om nåt liknade.

På de här ca 6 veckorna har jag gått ner 6 kilo. Så mycket har jag inte gått ner på nån av mina tidigare dieter.

Jag är helt frälst :)

Men den största vinsten för mig är som sagt att migränen har blivit mycket bättre!




Orkidéer

Jag har upptäckt förträffligheten med orkidéer ungefär 200 år efter alla andra.



Lite nytt

Av mormor och morfar fick jag massa pengar i födelsedagspresent. Och duktig som jag är bestämde jag mig för att spara det mesta :P....,men nåt lite måste man få unna sig oxå. Så jag gick ner på stan och köpte mig nåt fint.



En Ipod shuffle. Den är så liten så den knappt syns på bilden, men nåt jag velat ha länge så nu slog jag till! Jag älskar ju underkläder så jag unnade mig ett par märkestrosor på halvarea priset på twillfit. Självklart i mitt favvo-mönster Leopard!! Och så hittade jag en underbar söt princessdröm på H&M som oxå fick följa med hem. Satt som en smäck :)

Dagens frukost



Fröbröd med ekologisk färskost, Stekt ägg, ost och lite bacon.

Älskar det har brödet. Det var med i en helt fantastisk kokbok som jag fick av älsklingen nu när jag fyllde år. Så jag bestämde mig för att provbaka det igår. Och det var så enkelt att göra. Gick jättesnabbt. Inga krångliga dyra ingredienser. Hur gott som helst. Och mättande!

Bakade även kex ur kokboken till födelsedagskalaset. Jag hade köpt "vanliga" kex till gästerna oxå. Tänkte att det är väl bara jag som kommer äta LCHF-kexen. Men nej då alla provade dem och de gjorde succé :) Till och med min mamma som inte tycker om kokos(det är kokos i kexen) älskade dem!

Ikväll ska jag testa att baka ett ostbröd ur boken.
Jag har verkligen hittat matlagningsglädjen sen jag lade om min kost :) Älskar att pyssla i köket nu. Och det är ju sån enkel mat. Jag trodde det skulle bli svårt, och dyrt. Men nej det är det verkligen inte. Det är roligt.
Och inge dyrare än vanligt direkt. Jag har alltid gillat att handla "bra" mat. Har alltid tyckt att det varit värt att lägga extra pengar på mat. Vet inte om det kommer av att jag jobbar i matbutik eller om jag helt enkelt anser att det man stoppar i sin kropp ska ha kvalité.

Jag har sen några år tillbaka blivit ganska noga med att inte köpa mat med massa tillsatser. Mycket på grund av migränen. Så det tänket hade jag redan. Och jag har börjat köpa mer och mer ekologiskt.
Jag vill ha "ren och fräsch" mat.
Kroppen mår så otroligt mycket bättre. Också är det mycket godare.


Gårdagens outfit



Stövlar Myrorna, Byxor/Leggings Urban Outfitters, T-shirt Diesel, Tröja Monki.

Tröjan fyndade jag i Uppsala förra helgen när jag var och hälsade på Ida. Det är absolut min nya favvo-tröja. Älskar den!!!

RSS 2.0