Seg i benen

Igår kväll kom Jonas över på middag. Vi gjorde pizza. Och hade glass till efterrätt.

Det straffade sig imorse på jogg-rundan.
Det var väldigt tungt och jobbigt. Tänk vad man stoppar i sig kan påverka hur man mår.
Jag tänkte flera gånger att jag skulle ge upp, men jag bet ihop och orkade tillslut runt min vanliga runda.

Men det var en otroligt trevlig kväll igår ändå :)

Tisdag

Snart ska jag cykla iväg och jobba första dagen efter semestern. Känns faktisk både kul och skönt :)

Och regnet det bara öser ner....

Jag vet inte om det har att göra med vädret, eller det faktum att jag inte sov speciellt mycket och bra inatt. Men jag sitter f-n fortfarande fast i den j-vla soffan. Har inte direkt lust att göra nåt.

Hatar verkligen såna här dagar. Jag har väldigt svårt för att inte göra nånting alls.

En ros till min ros

Igår var jag hemma hos mommen och moffen hela dagen. Jag och Morfar åkte till Triangeln och handlade.
Mormor lagade god kalops och vi fikade en hel del :)

Så mysigt att få lite kvalitetstid med dem.

Innan jag åkte hem så plockade jag en ros i deras trädgård, åkte ut till Bomhus och satte den på minneslunden och pratade lite med Ida. Jag gav även nytt vatten till Kryssantenum-buketten som jag och Mika satte ut i måndags. När Mika och Ida bodde ihop i Uppsala och var studenter så köpte de ofta hem just kryssar för att de var vackra och stod så länge. Så det är liksom ett självklart val att köpa kryssar åt Idis.


Sen plockade jag upp Micke hos Veronica och vi körde ut till Bröllops-lokalen för att kolla upp vägen och skriva en ordentlig vägbeskrivning....hhehehehe det ni ;) Japp lokalen är bokad nu :) Längtar!!! Kommer bli såå bra, vi är förälskade i stället båda två....och för mig är det stor barndomsnostalgi. En mycket kärleksfull plats helt enkelt!

Lördag morgon

Min fina granne Eva var ner en sväng hos oss och kollade på vårt utebord på loftgången som hon kanske ska låna till bakluckeloppisen imorgon. Dock är det lite i minsta laget så vi får se hur hon gör.

Hon hade med sig nybakat morotsbröd till mig. Så himlans snällt.....och gudomligt gott!!!


Tack snälla fina Eva!!!

Min bebis är hemma igen

Efter några härliga spring å lek-veckor i Hagaström så är nu min bebis hemma hos oss igen.


Och nej mamma och pappa har inte göt upp honom till en tjockis(även om han blivit bortskämd en del) Jag tog precis det här kortet och vet inte varför han ser så himla tjock ut för det är han faktiskt inte på riktigt! Inte mer en vanligt. Men vi gör en klassiker...skyller på pälsen...för den är ju faktiskt tjock!

Morgon-jogg

Jag vaknade runt nio imorse. Eftersom jag hade träningsfri dag igår så kände jag mig ganska peppad att komma ut och göra nåt. När jag tittade ut genom fönstret och såg att solen sken så fint så blev jag inte direkt mindre pepp.

Bestämde mig för en morgon-jogg i Boulongern. Drog på mig löparkläderna och begav mig ut

Haha tog en outfit bild också.

Jag brukar ju jogga i Boulongern på kvällarna, så det här var första gången jag vågade mig ut bland folk i dagsljuset. Och jag ångrade verkligen inte mitt val kan jag säga.
Vilken lyx det är att få bo granne med en sån fin park!

Morgon solen glittrade i gavleåns vatten. Och jag tog faktiskt lite bilder medans jag sprang(Därav kanske det inte är bästa kvaliten på dem)




Det var motionärer i alla åldrar och nivåer ute. Bland annat en hurtig gubbe runt sjuttioårs-ålder som var ute och gick med stavar och typ nästan var snabbare än mig trots att han gick och jag joggade :P
Hejande oxå på Bosse Blank och vovve som var ute å gick och Fina Jonna från jobbet :)

Snacka om bra start på dagen. Man blir så glad och energifylld :)


När jag kom hem unnande jag mig lite härlig frukost:

KesoKvarg med Päron och vanilj. Finncrisps med leverpastej å gurka. Grönt mintte och vitaminbrus.

Nu ska jag iväg och simma lite med fröken Larsson på Fjärran Höjder.

Hoppas ni får en toppendag!

Vattenträningen

Om två veckor så kickar vattenträningen igång på Fjärran igen. Som jag längtat. Ska bli riktigt kul att köra igång med den igen.

Här om dagen var jag på stan och fyndade en ny baddräkt på Stadium. Jag har haft samma sen jag jobbade som simlärare...vilket var ca 8 år sen. Så det var dags.

Min gamla är en Speedo Endurance och min nya är en Speedo Endurance...inte mycket som skiljer dem åt förutom att den här nya har lite tjejigare färger :P

Vaken

Vaknande halv sex av att Micke låg å snoozade.

Kändes väl sådär. Jag hade gärna sovit ut lite. Men tydligen så ville inte min kropp det.

Så frågan är vad jag ska hitta på nu? Gå ner och kolla om tvättstugan är ledig förmodligen. Rensa lite i kökskåpen? Ta en morgonjogg i boulongern?

Kolla på en film kanske?

Man borde ju utnyttja den här extra tiden till nåt vettigt i alla fall......

New Shoes


Mina nya höststövlar. Inköpta på Vingåkers Factory Outlet.
Ääääälskar dem!

Premiär gick i dem igår. Kan nog säga att det är en av de skönaste paret jag någonsin haft. Kommer nog bo i de här hela hösten!

Dagens frukost


Kaffe svart som synden. Och Finsk JordgubbsKvarg.

Åhh jag älskar den Ålandska/Finska maten. De har världens godaste mörka bröd. Surskorpor. Mejeriprodukterna, spännande smaker utan onödigt socker, fett och skräp tillsatser. För att inte tala om glassen. Världens roligaste smaker där. Popcornsmak. Kola och päron. Lakrits och choklad. De bästa kombinatonerna helt enkelt! Och för att inte tala om min systers favorit godis....Kexchoklad med marianne smak...Gudomligt! Inte konstigt att gick upp i vikt under mina fem dagar på Åland :P

Livets orättvisor....

Under hela sin sjukdoms tid fick Ida aldrig träffa en psykolog. Hon blev runt skickad till massa läkare och otroligt felbehandlad. Jag är 100% säker på att Ida hade kunnat fått hjälp och blivit frisk om hon fick rätt behandlig i tid. Jag tänker inte skriva nåt mer om det nu för det är alldeles för tungt.

Imorse tog jag mod till mig och ringde företagshälsan. En gullig sköterska svarade och jag var ärlig och sa som det var. Att jag gärna ville komma till en kurator. Vet ni vad hon svarar mig då? -Men vännen vi har en psykolog till och med, och jag ska se till att du får en tid snabbt.

Hon fixade en tid åt mig idag!

Det är orättvist. Ida fick inte den hjälp hon behövde fastän hon var riktigt riktigt sjuk.
Jag får komma till ett proffs samma dag som jag ringer.

Tro nu inte att jag är otacksam över min snabba hjälp, det är jag verkligen inte. Jag är otroligt glad att jag får komma och prata med nån.
Men jag är också nervös såklart. Håll tummarna för mig idag klockan 13.


Landat

Först idag känner jag att jag landat ordentligt här hemma efter två veckors av flängade land å rike runt!
Men jag har haft det så bra. Hunnit med att se och träffa en massa :)

Haft tur med vädret. Ätit gott(lite väl mycket oxå), badat, solat, shoppat å turistat! Men det bästa har varit alla fina människor jag fått chansen att umgås med.



Även om det varit underbart så känns det skönt nu att få en vecka hemma också.

Ska ta dagen som den kommer. Fixa å dona lite här i hemma, göra fint!
Försöka komma in i bra vanor igen...det behövs må jag säga.
Ta hand om mig själv...bland annat ringa företagshälsan å höra om jag kan få träffa en kurator eller nåt. Känner att det är dags nu.


All the things I was fighting to keep out always found a shortcut back in.....




Kalorikoll

En av mina absoluta favorit sidor. Perfekt när man vill ha koll på vad man stoppar i sig!

http://www7.slv.se/Naringssok/

En tavla till sovrummet

Är hemkommen efter att spenderat 5 helt underbara dagar på Åland!

Semestern har varit helt underbar hittills. Har hunnit med Uppsala, Lidköping och Åland. Idag åker jag till Stockholm med Sara och Tina och hejar på när de springer Midnattsloppet! Nästa år är jag förhoppningsvis med i loppet och inte vid sidan av :)

Måste visa tavlan jag superfyndade på Åland.
Jag hittade den på en liten Loppis på familjen Erikssons släktgård Pellas.
3 euro kostade den och min snälla fina syster betalade den åt mig eftersom jag inte hade några lösa pengar.




Sen vi började prata om en tavla till sovrumet(ungefär samtidigt som vi flyttade in...hahahaha) så har jag velat ha nåt med en säng och en naken person. Så när jag hittade denna blev jag sååå glad. Irmeli och Dan erbjöd sig att ta med den nästa gång de åker till Uppsala så att jag skulle slippa släpa den själv på färjan, bussen och tåget. Så snällt av dem. Så just nu står den kvar på Åland.

RSS 2.0