Fru Berger

En glad nyhet!

Igår hade jag och Micke vår två-årsdag.
Jag var hemma och migrän sjuk tyvärr :(
Och Micke tokförkyld.
Ganska sunkiga och hängiga båda två med andra ord.

Jag är väl kanske inte världens mest romantiskta flickvän som har superkoll på årsdagar och sånt. Så jag var väl inte tokdeppad över att vi satt i mysbyxor.

Men så gick Micke iväg och jag tänkte väl att han skulle gå å snyta sig eller nåt. Men när han kom tillbaka så föll han ner på knä och sa: Åsa kan du tänka dej att gifta dej med mig i vinter. Åssa la han nåt i min hand. Jag vart helt shockad.

Hann liksom tänka: Shit han friar!

Ja och det han lade i min hand var en ring.

Vi började båda grina oxå såklart!

Det var helt fantastiskt!

Han hade planerat det i ett halvår! Utan att jag anat nåt!

Han undrade om det var dålig tajming, men jag vet att ingen hade blivit gladare än min finaste bästa vän. Hon tyckte om Micke så otroligt mycket!

Världens bästa träningsredskap?

Det finns så många konstiga dyra maskiner som man säljer med lovord som...."få magrutor genom att träna 30 sekunder om dan". Ni har säkert hört det mesta. Och den ena maskinen ser konstigare ut än den andra.

Jag har hittat världens bästa grej. Ja jag säger inte att jag uppfunnit den. Aktiva tränings människor har säkert vetat om knepet mycket länge. Men jag har som sagt precis upptäckt det och älskar det!

En Frisbee!!!

Okej så här funkar det gott folk. Gå och köp en frisbee....behöver inte va nån flashig. Jag köpte min på BR Leksaker för 39.90. Gå ner i en pool. Ställ dej vid kanten. Håll i kanten med händerna. Sätt frisbeen mot poolväggen. Sätt fötterna i frisbeen. "Rita" cirklar men benen, från botten till ytan. Rita V:n med samma princip. Rita S, kör zickzack. Ni förstår grejen. Typ världens bästa magträning. Och typ världens enklaste. Jag älskar det! Och har börjat göra det varje gång jag går å simmar.


Åsas nya favvopryl!!!


Träningsvärk

Imorse vaknade jag med världens tränigsvärk i "kärlekshandtagen".
Jag fick nämligen pröva på en ny övning på gymmet igår. Sidoböjningar i ryggresaren.

Så här ser det ut:



Det är nog min nya favoritövning. Tar ordentligt på det ställe man vill, så träningsvärken gör mig inte ett dugg :)

Förövrigt känns det verkligen som det går framåt i träningen nu. Igår kunde vi höja vikten/belastningen på flera övningar/maskiner. Så nu händer det grejer :) Jag börjar oxå se en liten skillnad på mig själv. Lite mer linjer och musklerna börjar smyga sig fram. Helt otroligt på så kort tid tycker jag. Det hade jag inte förväntat mig. Och igår sa min tränare att hon börjar se ryggmusklerna :)
Jag har oxå mer träningsvärk och har "hittat" musklerna. Dvs att jag känner av dem lättare när jag gymmar nu, det är toppen för då känner man när man gör rätt i maskinerna.

Jag njuter verkligen av träningen. Mår bättre än någonsin.

Igår blev det en timme på gymmet med min tränare. Sen avslutade jag själv med 10+10 min på crosstrainern(tog en 2 min vätskepaus emellan) Sen körde jag 10 min på motiopnscykeln som nervarvningen. Svetten bara rann kan jag säga. Helt sjukt skön!

När jag kom ut från gymmet satt jag mig utanför och tog lite fil med proteinpulver. Då gick en gubbe förbi. Han sa oj du måste kört stenhårt du ser helt slut ut! Ja sa jag, och snart ska jag in och köra lite djupvattenträning!
Hehehheh kände mig riktigt stolt där! Även vi tjockisar kan!

Som sagt så blev det djupvattenträningen efter det. Vi körde cirkelvarianten, Väldigt jobbigt men kul :)

Efter det mötte Micke upp mig också tog vi en promenad ut til Stövarvägen och världens bästa mormor och morfar. Där kom vi insläntrandes vi åtta-tiden och blev bjudna på kvällsfika. Jättemysigt. Vi pratade en massa och blev såklart bortskämda. När vi skulle gå hem så fick jag massa fina gamla skålar av mormor. Jag älskar verkligen gammalt porslin och sånt, så jag blev ju helt lyrisk!

En riktigt motionsdag igår alltså! Med bästa avslutningen.

Idag blir det lugnare. Ska jobba 12-19.30 sen avslutas kvällen med ett pass vattengympa :)

Hoppas ni får en fin dag i vårsolen!

Jag vill bara sitta här och lukta på tulpanerna....



Det onda Korea.

Jag frågade precis Micke vilket Korea som var det onda(Jag syftade såklart på det Korea som Kim il jong leder) Men han svarade Syd. Ibland är det bättre att googla helt enkelt!

Micke och jag är ett levande bevis på att man inte måste ha samma politiska åsikter för att leva ihop :)

Kärlekslåt.....av de vackrare slaget!



Åhh va jag älskar den här låten. Hörde den för första gången i mitt liv i torsdags och nu kan jag inte sluta lyssna på den!

Onsdagens outfit...tror jag det var iallafall....





Okej lite suddigt men.....Chinos Ralph Lauren, Randig tröja H&M, Linne BikBok, Väska UrbanOutfitters, Skinnjacka Traderafynd(tror den kostade 100pix) Sjalen är en present från Ida, Skörna Juicy Couture.
Jag tror det mesta jag har på mig här är rea eller traderafynd!

Träningen+den ofrivilligt röda tvätten!

Jag är så glad att jag kommit igång med träningen ordentligt.
Det är så otroligt skönt!

Igår blev det en riktig ordentlig träningsdag.

Morgonen började med att vi hade tvättstuga vid 10. Men ärligt talat var det mest Micke som skötte tvätten eftersom jag fortfarande var trött och hängig efter gårdagens migrän-anfall.

Vi skulle tvätta det röda överkastet på 30 grader och passade på att slänga med lite mer fintvätt i den maskinen. Vilket inte var speciellt smart eftersom överkastet färgade av sig. Gissa om vi blev less på att vi inte haft den tanken i huvudet. Det var faktiskt första gången jag och Micke lyckats missfärga nåt ordentligt! Så nu har vi lärt oss nåt av den erfarenheten oxå!

Klockan 13 mötte jag upp Mariana och Hanna för en riktigt mysig lunch på Waynes. Mariana hade med sig Alice också som jag fick ha i knät och mysa med. Snällare bebis får man leta efter.

Jag passade även på att köpa ett exemplar av Hannas fina bok som jag fick signerad oxå :)


Här har ni Hannas hemsida: http://www.windygarden.com

Efter lunchen blev det att ta sig hem och packa träningsväskan. Sen blev det iväg till Fjärran för ett pass i gymmet med Maelona. Hon är så otroligt duktig och kunnig och världens bästa stöd och pepp! Vi gymmade en timme. Hon introducerade bland annat några nya magövningar.
Efter det sprang jag 18 min på löpbandet. Såååå skönt. Härligt att jag kan springa längre tid för varje gång! Sist sprang jag 15 min. Sen avslutade jag med 5 minuter på crosstrainern, var ganska slut. Men ville inte hoppa över crosstrainern helt!

Sen blev det lite nervarvning och mellanmål+vätskeintag. Efter det var det nya tag. Duschade och drog på mig bikinin för ett djupvattenträningspass. Hur härligt som helst!

Som sagt en ordentlig träningsdag! Men jag älskar faktiskt att köra dubbelpass. Och det går så bra när man gör två skilda saker som gym och vattenträning.

Efter det tog jag bussen hem till Hagaström(orkade faktiskt inte gå)
Där bjöd mamma och pappa på hemlagade pizza(världens bästa pizza).
Sen hjälpte de mig med den missfärgade tvätten. Vi tvättade den en gång i klorin men det hjälpte inte så mycket, så mina snälla fina föräldrar sa åt mig att lämna tvätten hos dem så skulle de försöka fixa det. Så otroligt gulligt.
Sen cyklade pappa med mig hem eftersom han tyckte att jag inte skulle behöva cykla själv i mörkret när jag hade läst den läskiga Jack Uppskärar-boken(även om jag sa att det gick bra) . Ja som sagt jag har verkligen världens bästa föräldrar!






Läskig!

Just nu läser jag den här boken.

Den är verkligen inget för den lättskrämde men väldigt intressant.
Men den är nästan till och med för magstark för mig, som haft lite svårt att sova bra på sistonde.
Men när jag väl börjat läsa så kan jag juh inte sluta!

Länk-listan

Har uppdaterat länklistan lite. För de som är intresserade :)

GodMorgon!

Ser ut att vara lite halvtruligt väder ute. Men jag tar en promenad till jobbet ändå. Cykeln står hemma i Hagaström eftersom pappa fixat den åt mig. Kanske tar en promenad dit ikväll och hämtar den. Kan ju va bra att ha den hemma.

Var så trött när jag skulle kliva upp. Igår blev en riktig träningsdag med gymmet och vattenspinning. Kändes riktigt bra.

På kvällen blev det filmmys med älsklingen. Den här såg vi:

Ganska bra tyckte jag. typ 2,5 av 5. Johnny Depp funkar ju alltid.

Varför går alltid saker åt skogen när man är trött och ska göra saker snabbt? Jag skule hälla i lite vaniljpulver i filen men istället för att ta en sked så tänkte jag: Ähh jag häller lite bara, det går nog bra. Vilket det såklart inte gjorde. Halva burken åkte ut i filen så jag fick försöka hälla tillbaka. Så nu kommer min frukostfil smaka massa vanilj. Och mina fingrar luktar vanilj kan jag säga. Så går det när man är trött :P

Jag och min ärkenemesis

Crosstrainern är verkligen min ärkenemesis. Jag hatar den! Den får mig att känna mig som att jag är en loser. Känns som om jag har noll kondition när jag står på den där jäkeln. Men jag har bestämt att jag ska vinna över den! Därför försöker jag pusha mig till max när jag står på den.

Idag på gym-passet så värmde jag upp på den 10 minuter, jag trodde jag skulle typ dö...efter 10 minuter gott folk! Illa.
Sen gymmade jag på. Och jag, eller nej låt mig rätta, gyminstruktören tyckte jag skulle avsluta med 20 min på crosstrainern. Aldrig tänkte jag. Jag springer en kvart istället. Men sen tänkte jag om. Varför ska jag ta den enkla utvägen för? Om man inte pushar sig själv så kommer man ju ingen vart!

Så det var bara å bita ihop och ta crosstrainern. Och japp det blev 20 minuter! Kände mig så duktig! Svettades som en gris kan jag säga :)


Äventyr

Dålig uppdatering här i bloggen. Jag har varit på äventyr i Oslo förra helgen. Hade hur trevligt som helst. Sprang runt på massa muséer och hade det jättebra.


Munch-muséet var min favvo!

Vi hann även med en sjukt rolig utgång och stand-up kväll :)


Och Vigelandsparken såklart!

Sista dagen innan jag skulle åka hem så följde jag med Elias till tatueraren...

RSS 2.0