Inspiration

Just nu gillar jag den här sidan http://www.styleroom.se/ där kan man nämligen hämta oändligt massa inspiration.
Tack Alma för tipset!

Mina burkar

Eftersom jag gillar burkar så mycket så tänkte jag visa några fler jag har.


Från farmor och farfars hus, älskar vekligen denna, den är mycket speciell och väldigt fint sliten.
Present från Linda, har varit kaffe i denna en gång i tiden. Älskar färgen!
Från Farmor och farfars hus, har oxå innehållit kaffe en gång i tiden.
Kusmis teburkar är jättefina. Jag har typ 6 stycken tror jag.
Ännu en gammal kaffeburk, köpt på gårdsloppis i Undersvik.
En gammal sparbössa köpt på gårdloppis i Undersvik.
En gammal karamell burk som Karin hittade åt mig på Röda korset i Bomhus, och en kaffeburk från Loppis i Hälsingland.

Jag har samlat på mig en hel del märker jag!

Konsten att spara

Just nu är det ju väldigt inne med "fattig-bloggar". Vanliga människor med vanliga inkomster, alternativt höga inkomster provar på att leva på "a-kassa" och "socialbidrag" som ett slags samhällstest. Jag antar att det är ett sätt att visa sympati för dem som blir utförsäkrade osv. Denna blogg är en sån till exempel http://mogis.se/. En modebloggerska som spenderar tusentals kronor i månaden på designkläder prövar på att leva på a-kassa. Om det är bra eller inte får ni själva avgöra.

Anledningen till att jag nämner detta fenomen är att jag å Micke har kommit överens om att riktigt "snål-leva" i samband med flytten. Alltså ungfär 2-3 månader. Vi kommer nämligen åka på dubbla hyror en månad eller ja trippla kan man säga, min lägehet, hans lägehet och vår nya(som vi iofs delar på). Sen vill vi spara till en ny soffa och en ny tv oxå.

Så vi har som sagt bestämt oss för att riktigt spara de här kommande månaderna. Snart är det jul och självklart kommer vi köpa lite julklappar, men inte till varandra, de pengarna lägger vi heller på lägenheten. En av sparåtgärderna är att vi försöker handla så lite mat som möjligt, vi äter helt enkelt av det vi har i skafferiet och frysen. Jag shoppar självklart inga kläder heller :P Jag kollar på inredning men unnar mig inget sånt heller. Det går faktiskt helt okej när man tänker på soffan och tvn. Man vet liksom vad målet är.

Men här om dan var vi in på Myrornas och jag kunde inte motstå den här kakburken.

Jag är väldigt svag för gamla fina burkar. Tycker det är en jättefin inredningsdetalj och man kan förvara allt möjligt i dem, så de funkar fint som förvaring oxå.
Denna lilla(den är rätt så stor faktiskt!) pärla kostade 25 kr på Myrornas vilket jag tycker är lagom dekadent när man sparar. Rosor är verkligen ett av mina absoluta favorit motiv!


Åsa gillar



Just nu tycker jag om den här väldigt mycket.  Ja jag tycker faktiskt om det mesta med Pink just nu :)

Det är en konst att sova.

Igår kväll när jag gick och la mig tänkte jag: Imorgon ska jag sova lääänge, verkligen sova ut. Jag hade haft en jättejobbig huvudvärk hela dagen och känt mig allmänt hängig nämligen.

Men imorse vaknade jag klockan åtta ändå. Kan bero på att vi ska skriva kontrakt på lägenheten idag och jag är så förväntansfull och pirrig. Då kan man ju inte sova.

Det är så tråkigt att vara vaken själv men jag vill inte väcka Micke. Så jag gick ut med pappers å glas insamlingen. Och nu tittar jag lite på tv.

Det blir fullt upp idag. Jag ska träna med Linda. Sen till Gavlegårdarna och skriva kontrakt å välja tapeter(förhoppningsvis får vi göra det idag) Sen ta influensa sprutan. Sen träffa Eva, Linda å Sara ikväll. Betala räkningarna. Plus att jag ska lämna ett viktigt papper till pappa.

Men jag gillar att ha mycket att göra då behöver man inte ha tråkigt.

Så nu ska jag steka frukost-pannkakor, bäst att ladda ordentligt :)


Stewie Griffin



Älskar Stewie!

Lite kort om vänskap

Ikväll har jag funderat lite över vänskap. Bara lite så där ändå.

Jag var så trött när jag kom hem från jobbet idag. Riktigt så där november-trött som man är just nu, man orkar liksom inte ta sig för nåt.
Men jag å Elias bestämde att vi skulle kolla på film hemma hos honom. Så jag käkade och gick över till honom(vilket jag knappt orkade trots att han bara bor över vägen).

Elias ville kolla på en amerikansk komedi som hete I love you man och jag kände mig mycket skeptiskt. Inte min typ av film tänkte jag.


Filmen handlade faktiskt om just vänskap.
Och den var faktiskt bra.
Rolig och varm. En riktig feelgood film.

Och det var för 10 minuter sen, då jag tog den korta promenaden hem som jag kom att tänka på vänskap.
Inte på grund av filmen utan på grund av hur jag kände mig när jag gick där.

När jag gick till Elias några timmar tidigare kände jag mig nämligen helt annorlunda. Trött, grå, less och uttarbetad.

Och nu på vägen hem: glad, uppfylld, nöjd och lycklig.

Inte pågrund av filmen, utan på grund av honom. Han lyckas alltid fylla mig med massa positiv energi.

Och det är ju precis så en vän-relation ska vara. Den ska ge en massa positiv energi, få en att må bra och göra en lycklig.

Så jag säger en sak till för att att avsluta detta inlägg.

I love you man!

Söndagsfika hos mormor och morfar

Idag har jag varit ledig. Så Micke och jag passade på att ta en promenad till mormor och morfar och fika.
Det var faktiskt första gången Micke träffade dem. Nu när vi ska bli sambo så är det ju dags att han får träffa hela familjen :)

Det var i alla fall jättemysigt att få spendera söndags eftermiddagen med dem :)

Hoppas ni oxå haft en bra söndag!

nån som är sugen?

Så nu när vi ska flytta ihop måste man ju göra sig av med vissa saker som man har dubbletter av :)
Så om det är nån som är sugen på ett köksbord så säg bara till.

Jussi från ikea är det! I björk.

Går att vika ihop. På bilden är det ihop vikt, så det kan alltså bli dubbelt så stort som på bilden.

Jag ska förmodligen göra mig av med min säng oxå.

Och en massa annat. Så säg bara till :)

Nu ska vi bli sambos

Idag när jag var på jobbet så ringde Gavlegårdarna mig. Vi fick lägenheten!!!! Vi ska dit på onsdag och skriva kontrakt. Det känns underbart! Jag svävar på små rosa moln. Och för er som undrat vart vi ska flytta så kan jag säga att det är i närheten av skatteverket. Det ska faktiskt bli super härligt att komma närmare boulongen :)

Så ikväll har vi firat med hemmagjord pizza, päronsoda och buffy. Inte helt fel :)

Så här ser planlösningen ut.

Om vattenträningen.

Så jag tänkte att jag skulle skriva lite om vattenträningspasset som jag hade med Linda igår.
Det höll nästan på att inte bli av alls, för när jag kom in på Fjärran såg jag en person där, som typ är den sista på planeten som jag vill se. Men jag lät det inte sänka mig utan gick snabbt in till badet.

Där möte Linda upp och berättade att vi skulle köra en halvtimme vattenspinning, pyttsan bara en halvtimme tänkte jag. Så tänkte jag inte 20 minuter senare, då gick tankegångarna snarare åt "Jag dör" hållet :P
Jag trodde att jag skulle ha några hyfsade fördelar på vattenträningen. Dels så har jag jobbat som simlärare, vindsurfat en del, motionssimmat mycket, sen så tyckte jag att jag har hyfsad balans oxå. Allt det där fick jag äta upp :)
Det enda jag hade en fördel av var att jag tydligen har hyfsad bålstabilitet enligt Linda. Men vadå jag är ju en liten tjockis med värsta putmagen kontrade jag med. Men det har tydligen med de djupliggande magmusklerna att göra (som man tydligen kan ha under allt det där fettet på magen, även om man är en liten tjockis!)

Ja tillbaka till sak. Vattenträningen var jättejobbig, man fick verkligen upp flåset, men den var även sjukt kul, jag skrattade flera gånger under våra 30 minuter i poolen. Så här dan efter kan jag oxå säga att den ger mindre träningsvärk än gymmet eftersom den är skonsammare.

Nästa vecka ska vi oxå köra vattenträning. Dock inte spinning utan med flytbälte som tydligen är ännu jobbigare än spinningen. Så det ska bli spännande att se hur det är :) Överlever jag? (klart jag gör!)
Självklart kommer även en utförlig rapport om det passet oxå :)

Snart ska jag cykla iväg till jobbet för ett kort litet kvällspass!

Min dag än så länge....

Vaknade strax innan nio. Hade gärna sovit en timme till. Men jag gnäller inte. Till fukost blev det dinkelmannagrynsgröt, två finncrisp med färskost och en hemmajord smoothie. Jag brukar inte gå efter nåt recept när jag gör smoothies utan brukar bara slänga ihop den frukt jag har hemma och möjligtvis lite havremjölk eller soyayoughurt.

Nu ska jag diska, sen iväg till Fjärran å träna med PT-Linda. Idag ska vi köra vattenpass. Ska bli spännade att se vad det innebär. Förmodligen nåt jobbigt :) Men det gillar vi :)

En liten apa åt Åsa

Här om dan bläddrade jag igenom en massa inredningsmagasin. Jag har alltid ogillat sånna. Jag tycker inte alls om den moderna minimalistiska(läs stela) stilen. Jag älskar att rota runt på loppisar. Det är mer min grej.

Jo men i alla fall så fastnade jag i några inredningstidningar här om dan. Det är liksom en speciell känsla när man vet att man ska flytta. Man får börja om på nytt på många sätt. Bland annat ska man ju "inreda" den nya lyan.
Vi har det mesta vi behöver, det är jätteskönt!

Men på sikt(läs när vi har råd) så ska vi köpa en nya soffa.

Men så finns det ju en inredningsgrej som jag verkligen vill ha och ha velat ha länge.

En apa i trä. Design Kaj Bojesen.

De är ju så fina. Och en apa hemma är ju aldrig fel. Tyvärr kostar de en tusenlapp. Men jag ska börja spara :)

Det är stort!

Idag var vi och kollade på en lägenhet som vi båda blev förälskade i.  Vi ligger etta(otroligt!) på den, och har tackat ja. Så om ingenting krånglar(peppar peppar) så blir vi sambos den första februari. Det är stort, jävligt stort!!!(förlåt pappa, nu svor jag i bloggen igen)

En liten seger, dock en seger...

Idag har jag varit på gymmet och tränat med min PT.
Som uppvärmning blev det löpbandet. Jag orkade jogga hela 5 minuter. Vilket känns som en fin liten seger för mig som aldrig löptränat i hela mitt liv. Nästa gång ska jag jogga 6 min, sen 7, sen 8 osv.

Fövrigt är det skitkul(och svettigt) att träna med Linda, hon är grym! Jag längtar redan tills nästa vecka då vi ska köra vattenträning. Men innan dess ska jag besöka gymmet själv oxå :) läskigt, men det kommer gå toppenbra eftersom Linda lagt upp ett jättebra träningsschema åt mig :)

Kram på er!

Jag är lite South Park jag oxå!

Jag älskar ju tv-serien South Park. Så jag blev överlycklig när jag hittade den här sidan http://www.sp-studio.de
Där kan man skapa sina egna South Park-karaktärer. Jag gjorde mig och Micke :)


Jag å Molle


Micke! Om ni undrar varför han ser så aktivistisk och vänstervriden ut så är det för att jag alltid brukar mobba honom för att han är syndikalist, vilket jag gjorde även denna gång :P

Sammanbrott

Imorse fick jag ett litet sammanbrott och la mig på halvgolvet och började grina precis som ett litet barn. Micke fick bära in mig till sängen.

Varför blev det så?

Jo det kan jag säga. Pga en viss sjukdom som det känns som jag haft hela livet, fast jag typ egentligen bara haft den sen puberteten..typ. Och det blir bara värre å värre, inget hjälper längre å det är sant. Så imorse ville jag helt enkelt inte vara med längre.
Jag tyckte helt enkelt sjukt jävla synd om mig själv.
Jag har alltid sagt att jag har lärt mig leva med min sjukdom, varit stark. Men på sistånde har det snurrat i ett sånt tempo att jag inte hinner med längre. Jag är svag.
Vad ska jag göra? Ärligt talat vet jag inte längre.

Ja för er som tror att jag pratar om en psykisksjukdom eller nån ätstörning eller så, nej så är det inte.
För er som känner mig. Ni vet vilken sjukdom jag pratar om och jag tänker inte skriva ut den här eftersom folk inte tycker den räknas helt enkelt.


RSS 2.0